pühapäev, 12. detsember 2010

Õpikeskkond ja õpihaldussüsteem

Õpikeskkonna definitsioon
Kuidas mina seda tõlgendan ja aru saan:
  • Tunni/kursuse materjalide üles riputamine veebikeskkonda
  • Õpilase võimalus kodus õppida ja saada ülessandeid läbi interneti
  • Tagasiside õpetaja ja õpilase tegemistele
  • Foorumite ja ka reaalajas suhtlemise võimalus
Mis on VIKO?
VIKO on TLÜ Haridustehnoloogia keskuses välja töötatud virtuaalne õpikeskkond, mille loomisel on silmas peetud Eesti üldhariduskoolide vajadusi.
Õpikeskkond võimaldab õpetajatel muuta oma õppematerjalid, õppetööd puudutav info ja ajakava õpilastele veebis kättesaadavaks, samuti pakub keskkond suhtlemisvõimalusi foorumite näol.
VIKO õpikeskkond: http://viko.edu.ee/ või opetaja.viko.ee

Valiksin õpihaldussüsteemiks samuti VIKO.

VIKO-s on olemas suurepärased võimalused kursuse ja tunni tööde üleslaadimiseks ja toetab enamikke faile mida tarvis. Enamlevinud on .doc, .exl ja .ppt laiendid. Samuti on olemas foorum kus saab esitada küsimusi ja võimalus saada ka kohe vastuseid (see eeldab muiudgi seda, et õppejõud ja õpilane on samal ajal samas kohas). On olemas koht kuhu hindeid saab panna, see annab hea võimaluse õpilasel kohe saada tagasisidet oma töö või harjutuse kohta. Minu arust üks parimaid asju selles süsteemis on, et õpilane saab ka oma faile üleslaadida keskkonda.

Analüüs vastaval õppija ja õpetaja vaatenurgast:
  • Positiivne ja hea on failide kasutamine ja hinnete lisamine, samuti on võimalus foorumit kausutada. Mulle isiklikult väga meeldib see keskkond ja olen seda kasutanud mõlemast vaatenurgast ning pole probleeme siiani ette tulnud.
  • Negatiivseks küljeks võin vaid lugeda disaini mida võiks uuendada, kuid see ei sega kasutamist seega ei oska ma tuua ühtegi negatiivset asja.
Lihtne kasutada ka suhteliselt noorte õpilastega, natuke seletamist ja kõik saavad juba esimesel korral ilusti hakkama.

Kommentaare ei ole: